Barcelona - Gràcia

El socialisme gracienc renova la seva direcció: nous noms, projecte nou i mateixa filosofia

  • Actualitzat:
  • Creat:

Escollida la nova Comissió Executiva del PSC Gràcia amb Jesús Jiménez com a primer secretari.

El passat dijous 9 de març es va reunir la militància socialista del districte de Gràcia a La Violeta per celebrar una assemblea general extraordinària per a fer balanç del darrer mandat i escollir la nova Comissió Executiva, així com els membres graciencs al Consell de Federació del PSC Barcelona.

La trobada la va obrir en Carlos Prieto, secretari d'Organització del PSC Barcelona. Va continuar amb l'Informe de Gestió del primer secretari sortint, Xavier Barberà, que va fer balanç del darrer mandat, de totes les activitats, actuacions, campanyes electorals i iniciatives dels darrers anys i explicant que no es tornava a presentar com a líder del PSC a Gràcia.

Així, Jesús Jiménez liderava l'única candidatura per a la nova Comissió Executiva, que va presentar i explicar les seves línies programàtiques. La seva proposta va ser aprovada per l'assemblea, amb una sola abstenció. La composició és la següent:

Presidenta: Meritxell Batet

Primer Secretari: Jesús Jiménez

Secretària d'Organització: Cristina González

Adjunta a Organització i Dona: Mireia Sanromà

Portaveu i Política Municipal: Alberto Lacasta

Formació, Europa i comunicació: Jordi Santandreu

Estudis i Programes: Lluís Crespo

Moviments veïnals: Lluís Castanyeda

Gent Gran: Montserrat Marco

Vocals:

Rosa Alarcón, Manel Ballarín, Alfred Campo, Montserrat Canadés, Joan Josep Egea, Alícia Fernández, Antònia Liria, José Luque, Joan Massip i Mercè Saltor.

Es tracta d'una executiva paritària, intergeneracional, que combina experiència i noves incorporacions, i destaquem la figura de la presidenta de l'agrupació que recau en la diputada al Congrés Meritxell Batet.

En el seu discurs, Jiménez va destacar que "serem fidels a la cultura política de la nostra agrupació. Un col·lectiu obert i generós que entén la diferència, la diversitat i l'autonomia com la pedra angular del nostre projecte. Una agrupació que convida a tothom a sumar, que valora l'esforç, el treball en equip i que potencia el paper de la militància en la nostra organització"
 
També va subratllar que es volen potenciar "els debats d'actualitat i proposem fer-ho amb altres companys i companyes socialistes i amb els nostres veïns i veïnes" així com el treball coordinat i de suport als Grups Municipal al Districte (que encapçala Alberto Lacasta) i a l'Ajuntament de Barcelona (amb els nostres regidors Jaume Collboni, Montserrat Ballarín, Daniel Mòdol i Carmen Andrés).
 

Finalment l'assemblea també va votar els nous Consellers de Federació, que seran: 

Mireia Bel, Laia Bonet, Lluís Castañeda, Iolanda Collboni, Ricardo de la Rosa, Alícia Fernández, Cristina González, Alberto Lacasta, Antònia Liria, José Luque, Joan Masip, Eugeni Sánchez i Jordi Santandreu.