Barcelona - Gràcia

El PSC de Gràcia, a punt per a les primàries

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes graciencs celebrem una assemblea per preparar les primàries a la Secretaria Gral. del PSOE i una xerrada per a commemorar el Dia d'Europa.

El passat dimecres 10 de maig els i les socialistes graciencs vam celebrar una Assemblea General Extraordinària d'agrupació a la seu de la Federació de Barcelona.

Cristina González, secretària d’organització del PSC de Gràcia, va informar del procés de primàries del PSOE: ha acabat el termini de presentació d’avals, hi ha 3 candidats a la secretaria general del partit (Susana Díaz, Patxi López i Pedro Sánchez), i la campanya durarà fins la jornada de votació, que serà el diumenge 21 de maig, de 10h a 20h.

Qui podrà votar? Els militants al corrent de pagament.

On? En el cas de Gràcia, el punt de votació serà a la seu de l’Ateneu Roig. Els militants podran votar només a la seva agrupació.

En cas que no es pugui, s’ha de demanar el vot desplaçat (sempre que sigui fora de la teva província) del 9 de maig al 15 de maig.

Com? A través de la web del PSOE, omplint la sol·licitud, indicant el punt de votació on vols votar.

Jesús Jiménez, primer secretari del PSC de Gràcia, va informar de l'elecció de la mesa de les primàries del PSOE i dels membres de l’Agrupació que formaran part de l’Assemblea de Federació de Barcelona.

El el 22 de maig, a les 19h, se celebrarà l’Assemblea de Federació del PSC Barcelona, que servirà per presentar i posar a votació les esmenes que hi hagi a la proposta de ponència marc del PSOE i votar els delegats del PSC de Barcelona, que aniran al Congrés del PSOE, que se celebrarà a Madrid els dies 16, 17 i 18 de juny. Just després de l’Assemblea de Federació se celebrarà un Consell de Federació

S’informa també que el PSC Barcelona tindrà en total 12 delegats al Congrés del PSOE (+ convidats).

Esmenes de la ponència del PSOE: Tots aquells que vulguin presentar esmenes poden fer-ho fent-les arribar via correu electrònic o treballant-les conjuntament un dia de la propera setmana, per poder-les presentar a l’Assemblea de Federació del 22 de maig.

2 dates a reservar a l’agenda:

- 23 de maig: trobada de la militància de Gràcia per debatre sobre el què hagi passat el 21 de maig

- 10 de juny: possible data per a acte gran del PSC Barcelona 1 any després de l’entrada del PSC al govern de l’Ajuntament de Barcelona

Després d'això vam fer tertúlia-debat sobre els resultats de les eleccions presidencials franceses i el panorama polític europeu, amb Esther Niubó, diputada al Parlament de Catalunya i directora de la Fundació Rafael Campalans, i Oriol Bartomeus, professor de Ciència Política de la UAB. Jordi Santandreu, secretari de Formació, Europa i Comunicació del PSC de Gràcia, va presentar els dos convidats a la xerrada.

Oriol Bartomeus centra la seva intervenció a analitzar el resultats de la segona volta de les eleccions presidencials franceses, i fer memòria de mals resultats també a Holanda i Àustria, i eleccions que estan per venir (Regne Unit) evidenciant que la socialdemocràcia pateix no només a França, sinó a tota Europa.

Esther Niubó completa la intervenció de Bartomeus tot recordant que l’exemple més digne actualment és el de Portugal, i insisteix durant la seva intervenció que la credibilitat i la força de la socialdemocràcia i dels europeistes passa per tenir una majoria a les institucions europees: difícilment els Estats governats per la socialdemocràcia o coalicions d’esquerra podran tenir credibilitat si un cop les coses arriben a Brussel·les topen amb una majoria de dretes. La clau, una majoria d’esquerres a Europa.